nehatbe
  *Agjerimi mburoj e haramit*
 

Shkruan "Eudhu-bi-lahi mine shejtanirr rraxhim, Bismilahi rahmanirr rrahim.
Elhamdulilahi rabbil-alemin, we salatu we selamu ala sejdina Muhammeden we ala ali we ashabihi exhmein.
Eshheduene la ilahe il-lall-llahu vahdehu la sherike leh, we Eshheduene Muhammeden abduhu, habbibuhu we resuluhu.
Falenderimet dhe lavderimet i takojne vetem All-llahut (subhane we teala), kurse paqja dhe meshira e All-llahut qofte mbi Muhammedin a.s mbi familjen e tij te ndershme, mbi shoket e tij besnik dhe mbi te gjithe ata qe ndjekin rrugen e Muhammedit a.s deri ne Diten e Gjykimit.
Deshmojme se nuk meriton te adhurohet kush pos All-llahut, nje dhe I Pashoq, dhe deshmojme se Muhammedi a.s eshte robi, i dashuri dhe i derguari i tij…
Ju pershendesim me pershendetje Islame, me pershendetjen e banoreve te Xhennetit, Esselamu alejkum we rahmetullahu we berekatuhu…

Fillimisht e falenderojme Krijuesin, Udhezuesin, Furnizuesin qe jemi musliman, elhamdulilah qe na ka bere pjestare te Dinit Islam.
Agjerimi i muajit te bekuar te Ramazanit eshte nje nder shtyllat e Islamit si Fe.
Por ekziston mundesia dhe eshte e preferushme (mustehab) qe te agjerohet ndonje here edhe nafile dhe cmohet shume sepse edhe per nafile All-llahu i madherishem i shperblen roberit e vet.
Elhamdulilah ekzistojne menyra te ndryshme qe na mbrojne nga harami, nga veprat te cilat All-llahu xh.sh nuk eshte i kenaqur me to dhe qe nuk jane ne perputhshmeri me parimet e Dinit Islam.

Por po e cekim nje menyre prej menyra qe eshte mburoje e haramit e ajo eshte agjerimi.


Shembull: Ne nuk mundemi t’i permbahemi harameve pamvaresishte se cilit haram dhe shembull kemi epsh per ate veper te ndaluar, dhe mundemi te agjerojme sepse agjerimi na mbron nga ajo veper sepse kur jemi agjerueshem shume gjera i kemi te ndaluar dhe e kemi obligim t’i permbahemi.
Dhe kur jemi agjerueshem dhe e dime njekohesishte se jemi dhe epshi nga i mallkuari shejtan na shtyn qe ta bejme nje veper pamvaresishte se cila atehere ne kujtohemi qe jemi agjerueshem dhe e dime se po nese hasemi tek ajo veper agjerimi prishet, dhe e dime njekohesishte se eshte e dobishme ta vazhdojme agjerimin dhe t’i permbahemi atij harami.
 
Dhe ne kete rast e frenojme veten.
Elhamdulilah ka menyra te ndryshme qe jane mburoje e harameve.
Me agjerim ne e stopojme veten nga cili do haram.
Ne i permbahemi atij gjynahi ngase e dime se jemi agjerueshem, dhe e dime se agjerimi ka edhe dobi tjera pervec qe eshte mburoje e haramit.
Shejtani i mallkuar e gjen kohen dhe vendin e pershtatshem qe te na nderhyje neve per ta bere nje veper te ndaluar. Por me ndihmen e All-llahut ne e mposhtim ate ne menyra te ndryshme dhe e dime se arma me e forte kunder shejtanit te mallkuar eshte qe te shprehemi: Eudhu bi-lahi mine shejtanir rraxhim.
Por tek ai musliman i cili e ka imanin e forte dhe eshte i bindur ne All-llahun e madheruar dhe vepron me Kur’an dhe Sunnet te ai nuk mund te depertoje shejtani i mallkuar krahas nderhyrjes se tij.
All-llahu xh.sh na mundesofte dhe na ndihmofte qe ne menyra te ndryshme te  na udhezoje se si te mbrohemi nga harami.
Harami veper e shemtuar, veper devijuese, veper qe e hidheron All-llahun e lartesuar me te vertet per fat te keq eshte reale tek ne sepse nuk po i shiqojme ne mundesite qe na ka dhene All-llahu se si te mbrohemi nga ajo.
Pra nje nder menyrat me te forta dhe me dobi-prurese eshte te agjerojme.
Muhammedi a.s shpesh ka agjeruar dhe ne nje menyre na ka urdheruar ose na ka keshilluar te agjerojme edhe perpos muajit te bekuar Ramazanit.
Muhammedi a.s na i ka cekur disa dite qe jane (mustehab te preferueshme) te agjerojme dhe kemi dobi nga ai agjerim ne ato dite, por mundemi edhe diteve tjera nese i frikohemi haramit dhe nuk mundemi t’i permbahemi.
Nese ti e ndjen veten te pa mbrojtur dhe te pa permbajtur nga veprimi i gjynahut atehere agjero dhe kenaqe All-llahun.
Xhenneti ka 8 dyer dhe ne njeren prej atyre dyerve do te hyne agjeruesit pamvaresishte a e kan agjeruar vetem farzin apo edhe nafile.
Sepse njeriu vetem me keryerjen e farzit nese don All-llahu mund te perfitoje kenaqesine e All-llahut dhe In’shallah te hyj ne Xhennet, pamvaresishte sunneteve dhe nafileve nese i keryer qe eshte edhe me mir.
Agjerimi si mburoje e haramit na jep vazhdimishte keshille qe te permbahemi nga cdo veper dhe na len sy qel ne cdo pikepajme e ta vezhgojme se a e prish kjo veper agjerimin apo jo...
All-llahu na bafte prej agjerueseve dhe prej atyre qe permbahen dhe praktikojne cdo parim te Islamit dhe qe mundohen te gjejne mundesi se si te mbrohen nga haramet.
Dobite e agjerimit jane te pa kufizuara, por njekohesishte edhe demet e gjynaheve.
All-llahu na udhezofte, na i forcofte zemrat dhe mundesite per kryerje te Dawetit.

All-llahu ju shperblefte dhe ju mbrofte si dhe ju befte dobi agjerimi.

Elhamdulilahi rabbil-alemin, we salatu we selamu ala sejdina Muhammeden we ala ali we ashabihi exhmein.
Esselamu alejkum we rahmetullahi we berekatuhu
Comments on this page:
Comment posted by troudge( Aerolokexaymail.xyz ), 06/23/2020 at 1:09am (UTC):
Comprar Cialis Espana Contrareembolso https://cheapcialisll.com/ - Cheap Cialis Kamagra Kaufen Erfahrungen <a href=https://cheapcialisll.com/#>Cialis</a> Where To Buy OrlistatAdd comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your website URL:
Your message:

 
  Today, there have been 9 visitors (79 hits) on this page!  
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free