nehatbe
  *Islami*
 

ISLAMI
Eudhu-bi-lahi mine shejtanirr rraxhim, Bismilahi rahmanirr rrahim.

Elhamdulilahi rabbi le alemin, salatu we selam we ala ali Muhammedin abduhu we resuluhu.

 

Eshheduene la ilahe il-lall-llahu vahdehu la sherike leh, we Eshheduene Muhammeden abduhu, habbibuhu we resuluhu.

 


Falenderimet dhe lavderimet i takojne vetem All-llahut (subhane we teala), kurse paqja dhe meshira e All-llahut qofte mbi Muhammedin a.s mbi familjen e tij, mbi shoket e tij dhe mbi te gjithe ata qe ndjekin rrugen e Muhammedit a.s deri ne Diten e Gjykimit.

Deshmojme se nuk meriton te adhurohet kush pos All-llahut, nje dhe I Pashoq, dhe deshmojme se Muhammedi a.s eshte robi, i dashuri dhe i derguari i tij…

Ju pershendesim me pershendetje Islame, me pershendetjen e banoreve te Xhennetit, Esselamu alejkum we rahmetullahu we berekatuhu…

 

ISLAMI

 


Elhamdulilah qe All-llahu (xheleshanehu we xhelexhelalehu) na ka bere pjestare te Fejes Islame.

Te kesaj feje te madherishme te paster dhe shtytse per ne devotshmeri.

Islami si feja e vetme e pranuar tek All-llahu i lartesuar ashtu si thote All-llahu madherishem ne Kur’anin famelarte:

“E kush kerkon fe tjeter pervec Islamit, atij kurrsesi nuk do ti pranohet dhe ai ne boten tjeter do te jete nga te deshpruarit”.

Pra vllazer dhe motra te ndershme muslimane mundesojani vetes te adhuroni vetem All-llahun dhe te jetoni e te veproni me Dinin e tij te madherishem qe eshte Islami elhamdulilah, si dhe mundesojani vetes qe veprimtaria juaj te jete me Kur’an dhe me Sunnet, sepse te tillet do te jene te shpetuar In’shallah.

Garoni per pune te mira qe All-llahu i lartesuar eshte i kenaqur me to qe jane ne perputhshmeri me parimet e ketij Dini te madh para se te behet vone.

All-llahu i lartesuar thote ne Kur’an ne Suren Asr.

WEL ASR, INNEL INSANE LE FI HUSR, ILE LEDHINE AMENU WE AMILUS-SALIHATI WE TEWASAW BIL-HAKKI WE TEWASAW BIS-SABR.

PASHA KOHEN, VERTET NJERIU ESHTE NE NJE HUMBJE TE SIGURT,

ME PERJASHTIM TE ATYRE QE BESUAN, QE BENE VEPRA TE MIRA, QE POROSITEN NJERI-TJETRIN TI PERMBAHEN TE VERTETES DHE QE KESHILLUAN NJERI-TJETRIN TE JENE TE DURUESHEM.

Nje Imam nuk me kujtohet cili ka pas thene se, vetem kjo sure te kish zbritur dhe vetem kete sure ta kishin praktikuar, kryesishte ajetin e 3 do tu mjaftonte njerzve.

Pra largohuni puneve te irrituara qe nuk jane te perpikta ne Islam qe nuk jane ne perputhshmeri me Librat e All-llahut.

Islami si fe legjislative urdheron per Ibadet ndaj Krijuesit, Zotit te boteve, dhe ne shumica e muslimaneve jemi te vetedishem per kete qeshtje madheshtore, por shume e pak e bejne ngase i ka mashtruar Dynjaja.

Pra duhet te jemi krenar qe jemi musliman dhe qe jemi pjestar te ketij Dini Islam, sepse eshte fe e qarte, fe e drejte, fe e perpikte, dhe e vetmja fe e zgjdhshme per veprimtarine tone qe te jete ne sundim.

Keto jane disa pika te shkurta rreth madheshtise, urdherimit, dhe dobive te ketij Dini madheshtor ne kete shkrim qe jeni duke e lexuar.

Fejen tone All-llahu i lartesuar e ruan edhe pse shume popuj jane perpjekur ta shuajne por asesi kjo fe eshte fe qe neve nga ky Din do te na ndaj vetem Dita e Gjykimit.

Muhammedi a.s ka thene: Çdo femije lind musliman por prinderit e bejne jehudi apo i krishter.

Koheve te fundit eshte ne perhapje te madhe Islami si fe, gje qe eshte edhe nje nder shenjat e Kijametit siq thote i derguari i All-llahut:

Nuk do te vij Kijameti perderisa ne toke te perhapet Islami me te madhe.

Pra shume njerez te popujve te ndryshem koheve te fundit po e nderrojne fejen po kalojne ne Islam, sepse e kane pare se cila fe eshte fe e vertet dhe cilen fe e pranon All-llahu gje qe eshte Islami elhamdulilah.

Islami relativisht po i lufton dukurite shkaterruese ne Univers sepse Islami si fe eshte fe e pergjithshme dhe permban cdo lemi te jetes ne aspekte te ndryshme.

Praktika Islame tek ne eshte me se e nevojshme dhe e domosdoshme ne jeten tone qe te jete e pranishme.

Islami pohon ekzistimin e All-llahut, dhe njesimin e tij si dhe pohon dhe urdheron qe te mos adhurohet kush pos All-llahut.

Nuk mjaftone qe nje musliman te jete musliman vetem me emer dhe te thote: nuk i bej askujt keq dhe mundohem te bej mir, por esenca dhe primariteti tek nje njeri qe te deshmohet se eshte musliman eshte: Veprimtaria me Kur’an dhe Sunnet.

Muhammedi a.s ka thene se Diten e Gjykimit muslimanet do te ndahen ne 73 grupe, vetem nje grup do te hyj ne Xhennet e ai grup eshte prej Ehli Sunnetit. Elhamdulilah kemi literature Islame dhe kemi mundesi te lexojme e punojme me ligjet e Islamit, sepse ajetet e para te shpallura tek Muhammedi a.s nga All-llahu i lartesuar jane: Ikra bi-ismi rabbika allathee khalaka, Khalala al-insana min Aalakin, Ikra warabbuka al-alramu.

Pra fjala e pare e All-llahut eshte Ikra -Lexo keshtu qe In’shallah All-llahu na bene prej muslimaneve me Iman dhe na mundesofte te studjojme kete Din Islam. Lusim All-llahun e madherishem te na beje prej te dotshmeve, prej te penduarve, dhe prej praktikuesve te Islamit.

Jetoni, Punoni, dhe mos vdisni ndryshe pos si Musliman  qe eshte primariteti yni. All-llahu na perforcofte zemrat tona dhe na ndohmofte ne Dawet dhe In’shalla jemi qe ndalojme nga e keqja e urdherojme ne te mir.
Comments on this page:
Comment posted by gaxacrodo( Feenurlafmail.xyz ), 03/16/2021 at 3:22pm (UTC):
https://fcialisj.com/ - cialis online cheapAdd comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your website URL:
Your message:

 
  Today, there have been 9 visitors (84 hits) on this page!  
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free