nehatbe
  *Perse jemi krijuar*
 
Perse jemi Krijuar. Marur nga libri Rruga e Besimit shkruar nga ABDUL-MEXHIT ZENDANI

 

Sikur te ndalen te gjithe mjeket e botes dhe te behen rresht per nje duke i pyetur:a eshte krijuar syri per nje qellim, te gjithe do te pergjigjeshin:po, ai i cili nuk e pranon kete qellim le t'i nxjerre syte e vet.po ashtu nese i pyet per gojen, dhembet, veshet, hunden, duart, kembet, zemren. mushkrit, dhe per cdo gjymtyre te imet ose qeliza te cilat e perbehne trupin e njeriut:a jane keto per qellim? Me nje fjale do te pergjigjeshin po. Dhe nese i pyet mer me gjere do te thoshin se per kete gje nevoitet me se 10 vjet pun per te analizuar kriimin e trupit te njeriut me saktesi dhe perpikshmeri. Edhe nese i pyet ata,a ka ndonje fare lidhje ne mes qellimit te nje pjeseze te trupit te njeriut dhe qenjes se tij ne pergjithesi? Pergjigja do te ishte se po ne te vertete qellimi i gojes eshte qe te ushqeje te gjithe pjeset e trupit, kurse qellimi i mushkrive eshte per frymemarrje e te gjith pjeseve te trupit, qellimi i krijimit te zemres eshte qe te shperndaj gjakun ne te gjitha pjeset e trupit, qellimi i kembeve per mbajtjen e trupit... Keshtu pra qellimi i krijimit te cdo pjese eshte ta kryeje detyren e cila ka te beje me qenjen e njeriut ne pergjithesi. Deris cdo pjese e trupit eshte krijuar per nje qellim dhe se qellimi i organeve tuja eshte per sherbimin tende ne pergjithesi, prandaj padyshim edhe ti je krijuar per nje qellim. A e di pese je krijuar, dhe perse jan krijuar te gjithe njerezit? Deri sa ti nuk e din qellimin e krijimit tend, atehere ti je me i pavlevshem se letra te cilen e ke perpara vetes... ne te vertete per kete leter ka qellim dhe se ajo eshte per te shkruar ne te, derisa ne shkrimin tend nuk ka qellim krijimi yt, atehere pra, mendo ne ceshtjen tende se si jeton derisa ti nuk e di qellimin e krijimin tende. Ne te vertete, ai i cili nuk e di qellimin e krijimit te gjerave rreth tij eshte i pakujdesshem ndaj gjith njerzive.Dhe ai i cili nuk e di qellimin e rrobave te cilat i veshe eshte edhe me i pakujdesshem se dy te parat. Mirpo edhe me i pakujdesshem dhe injorant ne mbare fytyren e tokes, eshte ai i cili nuk e di qellimin e tere jetes se vet!! mbaron jeta e tij ne kete bote, kurse ai nuk diti pese jetoi e as pse vdiq.Vertete jeta e tij ne shikimin e vet eshte me e pavlefshme se kepucet e tij, sepse kepucet e tij jan per nj qellim kurse sipas mendimit te tij e gjithe jeta eshte e pavlefshme. '' e ata qe nuk besuan, perjetojn kenaqesi (ne kete jete) dhe hane ashtu si hane kafshet, e vendi tyre eshte zjarri''.(Muhamed:12). Pra, pabesimtaret jetojne sikur qe ka thene nje poet: Erdha nuk di prej nga po erdha e pash rrugen para meje dhe eca do te udhetoj deshta apo jo Qysh erdha si e pashe kete rruge. Nuk e di dhe pse nuk se di nuk se di. Nese te humburit nuk e din qellimin e krijimit te tyre,ne muslimanet e dim kete qellim , dhe nese nuk se dine pse nuk se dine (dhe pse nuk e di)krejr ky qellim kthehet te fshetesia e Krijuesit dhe dihet me mesim icili na vjen vetem prej Tij. Prandaj nuk mund ta dije njeriu qellimin e krijimit dhe qenies se tij ndryshe vetem me udhezimin e Krijuesit te vet,derisa njeriu nuk e njeh Kriuesin bie vlera e tij ndaj vetevetes dhe nuk eshte larg per ta quajtur veten kafshe qe flet, kur Zoti e thrret ate:''Ne vertet nderuam pasardhesit e Ademit (njerezit).''(EL-Isra:70). Ne anen tjeter nuk do per vete njeriu vetem nencmim. Prandaj nder te gjitha keto, detyra e pare e njeriut eshte ta njhe Zotin xh.sh. dhe pejngamberin e Tij
Comments on this page:
Comment posted by gaxacrodo( Feenurlafmail.xyz ), 03/15/2021 at 11:29am (UTC):
http://gcialisk.com/ - buy cialisAdd comment to this page:
Your Name:
Your Email address:
Your website URL:
Your message:

 
  Today, there have been 9 visitors (56 hits) on this page!  
 
This website was created for free with Own-Free-Website.com. Would you also like to have your own website?
Sign up for free